[Türkçe] Arteril'in Cremation Buildi

Merhabalar,rehberlerimde genellikle kullandığım buildim için sürekli gelen sorular en sonunda niyet edip build için de bir rehber hazılamama sonuç verdi. Video ya da yayınlarımdan az çok izlemişliğiniz vardır ama yakında sırf rehbere özel bazı yüksek tier map videoları da ekleyeceğim foruma.

Jargon
Spoiler

Build: Pasifleri ve eşyasıyla belirli bir odak etrafında şekillenmiş bir karakter yapısı.
Map: Act10’dan sonra oyuna devam edilen haritalar.
Tier: Haritaların zorluk seviyesi,zorluk sayı ile doğru orantılı artar.
End Game: 10+ yani kırmızı tier maplerle başlayan oyunun en zor bölgeleri.
Cast: Büyü yapma eylemi.
Block: Bellir bir şansla gelen saldırıyı can kaybetmeden karşılama mekaniği.
Boss: Genellikle kimi bölgelerin sonunda bulunan çok güçlü yaratıklar.
Mod: Bir eşya üzerinde bulunan herhangi bir özellik.
Mob: Oyunlardaki alelade düşmanlar.
Bandit: Act 2 de bulunan ve özel bir görevi olan haramiler.
Skill point: Pasif puanları elde etmek için kullanılan yetenek puanları.
Ascendancy: Labirenti bitirdikten sonra kazanılan alt class/lar.
Reflect: Veriler hasarın geri yansıtılması.
Level: Karakter seviyesi.
Tag: Yetenek taşlarının üst kısmında hangi özelliklerden desteklenebileceklerini belirten başlıklar.
Jewel: Pasif ağacındaki soketlere takılarak özellik kazandıran eşyalar.
Enchantment: Labirent sonundaki cihazdan eşyalara basılan özellikler.
Resist: Karakterin elemental ya da kaos hasarına direnci.
Damage: Hasar
Rare: Sarı renkli kademedeki eşyalar.
Respec:Verilmiş bir pasif puanını geri almak.


Özet

Bu build aslen ucuz bir başlangıç buildidir. Fakat buna ek olarak end game’de de pekâla güçlü bir şekilde devam edebilen ve henüz denemiş olduğum her map’i yapabilen builddir. Shaper dahil bütüm tier’lerden mapleri yarım exalt ile bir exalt arası bir fiyata toplanabilecek eşyalar ile tamamlayabilmektedir. (Kırmızı tier elder ve über elder henüz denemediklerim)

Eksileri

-Oynayış tarzına alışmak biraz vakit alabilir.
-Cremation cast’lemeden önce ceset oluşturma gerekliliği biraz can sıktığı gibi map yapma işini biraz yavaşlatıyor.
-İksirleri idareli ve zamanlı kullanma gereksinimi.
-Aslen et tankı olmak dışında block vs gibi bir defansif mekanizma eksikliği.

Artıları

+Oyunda bulunan her boss’u yarım ila bir ex gibi komik bir bütçeyle kesebilmek.
+Başlangıç buildi olmasına karşın endgame’de de gayet makul performansa sahip olması.
+Her türlü map modunu yapabilmek,seçici olma ihtiyacının olmaması.
+Cremation’ın popüler olmayan bir yetenek olması. ;)

Aktif Eşyalarım


Oynayış Tarzı

Mapleri temizlerken yapmanız gereken yürüyüp,yaratıkları gördükten sonra aralarında desecrate ile ceset oluşturup bir tane cremation atmaktır,bu kadar,map temizlenene kadar bunu tekrarlamak kâfi olacaktır zira cremation attığınız anda 1-2 saniye içinde normal moblar direk ölecektir o yüzden bunda pek bir zorluk yok.
Bosslarda ise boss odasına girdikten sonra ilk iş boss’un yanına bir decoy totem atarak boss’u birkaç saniye oyalamak olmalı,bu sırada yere desecrate atıp birbirine 4 tane cremation volkanı castlemeli ve bundan sonra boss’u bu volkanların ortasında tutmaya çalışmalısınız. Bunu yine volkanların üzerine decoy totem atarak ya da boss sizi kovalarken volkanların üzerine kaçarak becerebilirsiniz. Fakat arada bir volkanları ve golemlerinizi yenilemeniz gerektiğini unutmayın,volkanların süresi biter golemler ise ölebilir.
Özel bir defansif mekanizmamız olmadığını ve sadece et tankı olduğumuzu unutmayın,yani manyak gibi yaratıkların arasına girerseniz ölmek işten bile değil. Volkanlar yaratıkları 1-2 saniye içinde öldürdüğünden yakından vuran yaratıklar biz kafa atmadıkça sorun değil fakat uzaktan vuranlara dikkat edip ortada mal gibi beklememek gerekiyor,mümkün olduğunca uzaktan atılan misillerden yürüyüp koşarak yani mobil olarak kaçınmamız gerekli.

Pasif Ağacı ve Kimi Seçimler

Bandit Görevi: Hepsini öldürüp 2 skill point almak en faydalı seçenek,ayrıca tercihen teröristlerle iş birliği yapmıyorum.
Ascendancy: Elemental hasarı yükseltmek ve reflect’ten etkilenmemek için öncelikle Elementalist alıp sonrasında tanklık ve Cover in ash özelliği(hasar arttıran bir mekanik) için Chieftain alıyoruz. Benim tavsiyem önce elementalisti almak,fakat nihai ağaçta marauder başlangıcından başlamak ciddi can artışı sağladığı için ikinci başlangıç noktasını marauder seçip scionda ortadan çıkabilmek için harcadığınız puanları sonradan respeclemek.
Auralar: Bence Herald of Ash ve Anger builde en iyi giden auralar fakat eşyalarda değişiklik yapılması durumunda anger daha faydalı bir aura ile değiştirilebilir.
Level kasarken almanız gereken en öncelikli pasif Elemental Overload. EO hasarımızı çok ciddi arttırıyor,onu aldıktan sonra biraz can,biraz hasar,biraz can,biraz hasar şeklinde karma şekilde devam edebilirsiniz.

Şöyle bir leveling yönelimi izleyebilirsiniz.

30 Puan
61 Puan
95 Puan
90 level Final

Ekipman Açıklamaları ve Potansiyel Geliştirmeler

Silah

Cremation yeteneği Projectile tag’ine sahip olduğu için Sire of Shards’daki %100’e kadar çıkabilen Increased Projectile Damage özelliğinden epey bir faydalandığı gibi +4 projectile özelliği de cremation’u Sire’ın üstüne taktığımız taktirde bedavadan GMP takmış gibi volkanın saniye başına etrafta oluşturduğu patlama sıklığını arttırıyor. Bu yüzden Sire cremation için son derece faydalı bir eşya.

Kask

Kaskta aynı anda maksimum 3 değil de 4 volkan oluşturabilmemizi sağlayan Enchantmenta sahip bir kast çok işe yarıyor,tercihen yüksek can ve 1-2 türden de resist vermesi çok iyi olur. Böyle bir kask 20-25c civarı bir fiyata bulunabiliyor.

Yüzükler

Birinci Yüzük -> Malachai’s Artifice
Bu yüzük içine koyduğumuz yetenekle bir yaratığa vurduğumuzda yaratığa güçsüzleştirilmiş bir Elemental Equilibrium(EE) uygulayarak vurulan element türüne +%18,75 resist kazanırken diğer element Türklerine -%37,5 resist kaybetmesini sağlıyor. Eğer bu yüzüğe lightning golem takarsak golem vurduğunda bosslar belirttiğim değerde resist kaybedecektir ve bu da verdiğimiz ateş hasarını oldukça arttıracaktır,bu yüzden bu yüzüğü kullanmak çok faydalı.
İkinci Yüzük -> Opsiyonel,yüksek can ve resist sağlayacak herhangi bir yüzük olabilir.

Göğüslük

Düşük bütçeli versiyonumda göğüslük olarak az çok zırh veren ve 130+ can veren bir göğüslük tercih ediyorum fakat daha yüksek bir bütçede tercihen Belly of the Beast ya da Kaom’s Heart giyilmesini tavsiye ederim.

Kolye

Şu an kullanıyor olduğum kolye zorunluluk değil,opsiyonel olarak değiştirilebilir ben sadece can veriyor res veriyor üstüne bir de soğuk etkilerini azaltıyor diye takıyorum. Yüksek can ve resist veren herhangi bir rare kolye de takılabilir. Daha yüksek bir bütçede ateş varyasyonlu Impresence da epey faydalı olabilir.

Kemer

En az 110+ can ve 2-3 resist veren bir kemer iyi gider,tercihen chaos resist de aranabilir kemerde.

Ayakkabılar

%30 hareket hızı (movement speed) özelliği botlarda epey elzem çünkü ekstra defans katmanımız olmadığı için uzaktan atılan misillerden pekâla yürüyerek kaçınmamız gerekli,ne kadar hızlıysak o kadar iyi.

Eldiven

Eldivenden özel bir beklentimiz yok,yüksek canlı ve eksik resistleri tamamlayabilecek bir rare eldiven kâfi olacaktır.

İksirler

Ben 3x can potu 1x quicksilver 1x mana kullanıyorum ölmeyi pek hoş karşılamadığımdan fakat can potlarından biri Oak ile değiştirmeyi düşündüğüm gibi siz daha değişik potlar da kullanabilirsiniz oynayış tarzınıza göre.

Jewellar

Jewellarda +life ve spell fire damage tercih ediyorum fakat eğer başka bir kaynaktan en az 1 lightning damage’iniz yoksa jewelların bir tanesinden lightning damage almanızı öneririm zira aksi taktirde Elementalist ascendancy’sinde yazan shock bonusundan faydalanamazsınız.

Yakında video da ekleyeceğim.

Pastebin

https://pastebin.com/Q0QLdP2g

Bu linkle açacağınız pasif ağacıyla şu an kullandığım arasında hafif farklılık var ama linkteki daha optimize.

Pastebin linki path of building’e aktarırken hata veriyorsa: https://www.youtube.com/watch?v=LwbXEKjuE6k&t=0s
Última edição por Dunadein em 15 de set de 2018 05:45:48
Último bump em 12 de mar de 2023 05:43:28
nice work!
dostum eline sağlık forumda türkçe rehber bulmak çok değerli !
dostum eline sağlık forumda türkçe rehber bulmak çok değerli !

Reportar Post do Fórum

Reportar Conta:

Tipo de Reporte

Informação Adicional